lørdag 4. september 2010

Om universitetet

Jeg har fått en del spørsmål angående om Københavns Universitet (KU) som jeg tenkte jeg skulle ta opp. Blant annet hvor vanskelig det er å komme inn.

Københavns Universitet ble grunnlagt i 1479 og har er enn 37.000 studenter, hvorav 59% er jenter. Universitetet har campuser fordelt utover i sentrum.

Nåværende fakulteter er følgende.
  • Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer
  • Det Farmaceutiske Fakultet
  • Det Humanistiske Fakultet
  • Det Juridiske Fakultet
  • Det Naturvidenskabelige Fakultet
  • Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
  • Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
  • Det Teologiske Fakultet
Universitetet har en høy grad av sammarbeid på tvers av institutter, fakulteter og universiteter og ikke minst næringslivet.KU er også en del av The International Alliance of Research Universities (IARU). I følge ARWU er Københavns Universitet best i norden, 7ende best i europa og 40ende best i verden. KU har også produsert sin del av nobelprisvinnere hvor kanskje den mest kjente er Niels Bohr.

Det jeg studerer er som dere alle vet Nanoscience ved Nanosciencesenteret under det Naturvitenskapelige Fakultetet. Her er et utdrag av beskrivelsen av studiet på hjemmesiden:
"Uddannelsen bærer i høj grad præg af, at nanoteknologien arbejder på kryds og tværs af de naturvidenskabelige videnskaber. Tværfagligheden nødvendiggør at du som studerende får et bredt kendskab til både kemi, fysik og biologi, og den betyder at du undervejs i uddannelsen vil komme til at beskæftige dig med de felter, hvor nanoscience møder de klassiske videnskaber.

Som nanostuderende har du dermed stor indflydelse på, hvilken retning din uddannelse skal tage, og kan følge kurser på andre uddannelser som en del af din
specialisering. Fysik, kemi og biologi er dine grundlæggende værktøjer gennem studiet, men din profil som studerende kan du i høj grad rette ind efter dine interesser, hvad end det er sundhed, geologi, farmakologi eller en anden videnskab."
Som står beskrevet i beskrivelsen er det en veldig høy grad av tverfaglighet og valgfrihet til kurser, som er grunnen til at jeg studerer her. Det er til og med mulig å ta mastergraden i sammarbeid med en bedrift.

Nanoscience senteret har også noen "perspektiver" jeg synes er spesielt spennende, nemlig syntesebiologi.
"Syntesebiologi handler om at kunne kontrollere byggestenene i vores omgivelser. I dag kan vi kun observere den perfekte orden, naturen er indrettet efter, men vi kan ikke efterligne den. Når vi kan det, vil vi kunne styre og manipulere med naturen på molekylært niveau i næsten alle tænkelige sammenhænge."
Mer informasjon om syntesebiologi ved KU her: http://synbio.ku.dk/.

Når det gjelder opptakskrav for å komme inn så kommer det ann på hvilket studiet det er snakk om men for Nanoscience så er det samme som ved UiO. Du trenger et passe nivå på bachelorgraden så kommer du nok inn. Det er også flere studier ved KU som kan være interessante for MENA, hvis dere vil vite mer så er det bare å ta kontakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar