mandag 9. august 2010

Studiestart

Nå nærmer det seg studiestart. Mye har skjedd den siste måneden. Jeg har fått leilighet, snakkes med studieleder, fått mentor og mye mer.

Å skaffe seg leilighet var pes! Tok mye tid og stress men ordnet seg til slutt. Fikk leilighet i Albertslund på et studenkollegium (tilsvarer studentby i norge). Har fått flyttet alt ned så nå gjenstår det bare å dra ned dit.

Førsteinntrykket av København var bare positivt. Alle tok meg godt imot. Studielederen var veldig hyggelig, en fysikk professor. Snakket om muligheter og fikk en omvisning av nanoscience biten av universitetet.

Opplegget med kurs/emner er mye mer logisk enn på UiO. Hele uka er delt inn i 3 blokker A, B og C. Dvs et A kurs vil ikke kollidere med et C kurs sin timeplan noe som gjør det veldig lett å velge emner. Året er også delt opp, i 4 blokker. blok 1 september til november, blok 2 november til februar osv med blok 3 og 4. De fleste emnene er 7,5 poengskurs så det blir stort sett 2 emner i hver blok.

På nanoscience programmet er det bare 1 obligatorisk emne som er 15 studiepoeng og går over 2 blokker. Det heter så mye som Unifying concepts in nanoscience: Size effects and self-assembly

Ellers så er det 15 poeng obligatorisk innenfor nano kurs og så er det bare å velge og vrake mellom kurs. De ønsker at vi skal få en mest mulig tverrfaglig master.

Det andre emne jeg har søkt er Genome and Cell Biology som faktisk er på et annet fakultet!

På Københavns Universitet så har de til og med et eget opplegg for å få norske studenter til å studere nanoscience!

Det er tydeligvis deilig å være norsk i danmark!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar